| Чи виживе книга в умовах 21 століття? |
| unk | Дата: П`ятниця, 20/06/2008, 20:49 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Гетьман
Статус: Offline
| За останны десятиріччя книги явно втрачають популярність...зрозуміло що це зумовлено новітніми технологіями,але чи правильно ми чинимо замінивши книгу компютером?Для здоров'я користі мало,але ліси врятуються...що ж робити в даній ситуації?
Лідер МГО УНК
|
| |
| | |
| AlexMentzer | Дата: П`ятниця, 20/06/2008, 20:55 | Повідомлення # 2 |
Рядовий
Група: Надійні
| Хм... Власне, читання звичайних книжок теж не дуже корисне дл яздоров`я(хоча не таке шкідливе, як комп`ютер) Книжки також можна виготовляти із трав`янистої рослинності, вирощуваної на полях, що збереже ліси. Додам, що гарна книжка легко читається як з монітора, так і в твердому вигляді, та читати зі справжньої книги все ж приємніше!
На палю всі твої почуття! На палю осередки життя! На палю всіх, хто проти нас! І ти кричиш в останній раз!
|
| |
| | |
| unk | Дата: П`ятниця, 20/06/2008, 21:00 | Повідомлення # 3 |
Admin
| ну я б не сказав-скільки читав то з компа важче зрозуміти і взагалі незручно,а паперова легше очима сприймається і з нею хоч у туалет читати йди а комп,навіть ноутбук чи телефон з собою будь куди не візьмеш...та й нащо?КНИГИ-ТО КРУТО
Лідер МГО УНК
|
| |
| | |
| Богема | Дата: Понеділок, 13/10/2008, 03:03 | Повідомлення # 4 |
Генерал-майор
Група: Модератори
| Лорд нормальні люди ходять в туалет по призначенні, а ти книги читати а якшо до теми то книга не пропаде НІКОЛИ, вона завжди потребувана у різних сферах життя. а от нарахунок компа, то цілком погоджусь що читати важко, бо практично як зомбі поглинаєш букви на моніторі і думаєш не про те, що читається. А от коли ти сидиш-лежиш-стоїш і відчуваєш в руках книгу, запах сторінок і тишу то тоді твоя фантазія спрацьовує набагато краще і заодно ти отримуєш задоволеня від прочитаного. А ще коли щось цікавеньке то можна перечитувати знову і знову і скажіть мені як часто ви таке робите на компі? відповідь буде, шо рідше, аніж звичайну кгигу. За книгою майбутнє, хоча ліси дуже шкода, бо від цього потерпають люди, але таким створений світ. чимось ми повинні жертвувати: чи легенями Землі чи особисто власним зором...
|
| |
| | |
| unk | Дата: Субота, 25/04/2009, 02:21 | Повідомлення # 5 |
Admin
| Quote 17.04.2009|13:17|Буквоїд Прес-конференція: «Вплив кризи на книжковий ринок України: зміни, тенденції, перспективи» 22 квітня о 10.30 в УНІАН до Всесвітнього дня книги та авторського права відбудеться прес-конференція: «Вплив кризи на книжковий ринок України: зміни, тенденції, перспективи». 23 квітня за рішенням ЮНЕСКО відзначається Всесвітній день книги. Саме в цей день уся читаюча, пишуча та спільнота, що реалізовує книжкову продукцію радіє, втішається та пишається, а в суспільстві прокидається всепоглинаюча любов до книги у всіх її виявах. Проводяться акції на захист книги, організовуються свята, виїзна торгівля на підприємствах та у віддалених районних центрах, відбуваються зустрічі з письменниками, видавцями, проходять презентації книжкових новинок. Власне, цей день покликаний привернути увагу громадськості до значущості книги в сучасному суспільстві та важливості активної позиції читача. Україна не стоїть осторонь загальних тенденцій і святкування Дня книги нічим не поступатиметься, за винятком ситуації за лаштунками. За період становлення Незалежності книжковий ринок зазнав численних та значних трансформацій, періодів активного прогресу та регресії. Економічна криза в країні за перше півріччя поточного року суттєво змінила картину розвитку книжкової галузі загалом та критично вплинула на окремі її напрямки. За даними опитування видавців, що проводилось Українською Асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів на кінець лютого 2009 року більшість видавництв пішли шляхом скорочення як кількості нових назв, так і середнього накладу. Середні показники цих скорочень складають відповідно 60—65 % за назвами і 48—50 % за накладами. Утім, спостерігаються й цікаві тенденції. При основній масі показників, які символізують зменшення виробництва книжок, у 75 % опитаних керівників видавництв обсяги відвантаження продукції у роздрібну та гуртову торгівлю зі складу залишилися на попередньому рівні, а у 10 % видавництв навіть суттєво зросли. У першу чергу цей "феномен" в умовах загальної кризової ситуації пов’язується з різким зниженням імпорту російської книги і значним зростанням, порівняно з українською, її вартості. Намагаючись не зменшити асортиментну пропозицію, книжкова торгівля збільшила запит на літературу вітчизняного виробництва. Тобто нині відбувається "вимивання" з видавництв товарної маси без відповідного її оновлення і поповнення. Українська книжкова галузь має унікальний шанс усунути свого основного конкурента на власному ринку – російських видавців. Однак щоб це здійснити потрібно розв’язати низку стратегічно важливих питань, в першу чергу це стосується джерел поповнення обігових коштів видавничих та книготорговельних підприємств, поліпшення системи кредитування суб’єктів книжкової діяльності, пошуку шляхів інвестування нових проектів. І тут не обійтись без продуманих і цілеспрямованих державних програм. Щоб обговорити ситуацію, яка склалась на книжковому ринку України за останні півроку, відзвітувати про результати своєї діяльності, поділитися досвідом впровадження антикризових програм, що реалізуються лідерами основних ланок видавничого процесу, а також окреслити можливі перспективи й наслідки глобальних і локальних економічних процесів для української книжки в УНІАНі зберуться провідні представники цієї галузі.
Лідер МГО УНК
|
| |
| | |
| Frida | Дата: Субота, 26/12/2009, 22:14 | Повідомлення # 6 |
Лейтенант
Група: УНКівці
| Книга не зникне,то очевидно,бо завжди знайдуться справжні цінителі,які не дадуть їй "піти в забуття". А ті сучасні технології псують зір, а про аудіокниги я взагалі мовчу,я раз спробувала послухати,то в мене нічого не вийшло. Я не можу зусередитись і сприйняття набагато гірше
|
| |
| | |
| unk_rv | Дата: Понеділок, 28/12/2009, 12:40 | Повідомлення # 7 |
Генерал-майор
Група: Модератори
| Електронні книги потрібнілише для поширення стародруків і рідкісних видань. В сусідній Польщі кожна воєводська (типу наших обласних) мають відсканові книги в форматах Пдф або ДежавЮ. І все це в публічному доступі. На жаль в Україні навіть НБУВ і ЛНБ нічого подвбного не мають
На білій,як день,вишиванці блищить український тризуб.
|
| |
| | |
| Frida | Дата: Четвер, 07/01/2010, 14:53 | Повідомлення # 8 |
Лейтенант
Група: УНКівці
| У нас скоро теж будуть брати приклад с Польщі, проблема в тому, що у нас все відбувається із запізненням.
|
| |
| |
|