[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з1
Національне спілкування » ОСOБИСТЕ » Релігія і духовність » Патріотизм поза релігій (Я маю право НЕ вірити!)
Патріотизм поза релігій
Як ви ставитесь до патріотів-атеїстів або прихильників непопулярних релігій?
1.Я - сам такий![ 1 ][33.33%]
2.Нічого поганого не бачу...[ 1 ][33.33%]
3.Мені все одно...[ 1 ][33.33%]
4.Не дуже за...[ 0 ][0.00%]
5.Однозначно проти![ 0 ][0.00%]
Усього відповідей: 3
AlexMentzerДата: Четвер, 19/06/2008, 13:14 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Надійні
Статус: Offline
Так повелося, що український патріотизм пов`язують із християнством, але сильний занепад церкви, звернення до історії, розвиток науки в світі призводять до кардинальних змін.
Багато українських патріотів було навернено до так званих рідновірів. Вони намагаються відродити дійсно українську релігію(язичництво), а не нав`язану єврейську...
Також багато людей вже не вірять у Бога/Богів у їх класичному тлумаченні взагалі!
Наприклад, я однозначно вірю, що у природі є безліч просто фантастичних явищ... Людині теж надані небачені можливості, адже людина - так само частина природи(а може кожна людина і є - Бог?)! Але в те, чого нас навчають найпопулярніші релігії, абсолютно не вірю! Я за високу мораль людей, але її можна пізнати і без Біблії... І так само начебто дуже побожні люди можуть вчиняти просто жахливі речі... А потім, помолившись, вони ніби ні в чому вже не винні!
Яке ваше ставлення до таких явищ? Чи має і надалі український патріотизм асоціюватись із християнством, чи прийшов час змін?
Я - за абсолютну свободу в таких питаннях... Важливо, щоб люди різних релігій(і атеїсти) знаходили спільну мову, особливо при розв`язанні важливих для країни питань, і не розпочинали ні кому не потрібну теологічну конфронтацію!
Слава Україні!

На палю всі твої почуття!
На палю осередки життя!
На палю всіх, хто проти нас!
І ти кричиш в останній раз!

unkДата: Четвер, 19/06/2008, 15:12 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори
як на мене релігія і патріотизм окремі речі і поєднувати їх не варто...язичництво то цікаво але повертатись до нього безглуздо бо ті люди не були українцями і казати що це буде патріотично якось неправильно...особисто я притримуюсь християнства у трактуванні Коду Да Вінчі Д.Брауна хоча й називаю себе римо-католиком...як на мене релігії світу треба обєднати в одну-взяти від кожної найкраще...

Лідер МГО УНК

AlexMentzerДата: Четвер, 19/06/2008, 15:27 | Повідомлення # 3
Рядовий
Сумніваюсь, що багато хто це підтримає....
Знову ж приведе до конфронтацій...
Потрібно нарешті вирости з цього: у релігію не має втручатися держава, релігіїю не повинні перейматись організації, що не є власне релігійними.... Люди мають отримати повне право самим вирішувати, у що вірити, у що ні... Головне, як я вже казав, щоб потім знайти спільну мову з людиною відмінних релігійних поглядів....
От якраз насадженням духовної терпимості і має займатися і держава в тому числі.... Це може розв`язати безліч проблем, принаймні мені так здається.
Ну і введенням системи моралі, незалежної від релігій, яка була б повністю справедливою і обов`язковою для кожного(саме система моралі, відмінна від закону: її не можна остаточно проконтролювати, вона не так добре описана, як закон, але задіває всі сторони життя і є справді справедливою)... Ось для створення такої системи і можна було б звернутись і до законів різних країн і часів, релігій(навіть включаючи певні види Сатанізму, бо, наприклад, у трактуванні ЛаВея, у Сатанінскій Біблій вищевказанного автора добре прописана система людських цінностей, тільки не треба одразу на це негативно реагувати - спочатку прочитайте, а потім - критикуйте, там, звісно, не все так добре, та куди правильніше, ніж у тій же Біблії звичайній)

На палю осередки життя!

unk_rvДата: П`ятниця, 20/06/2008, 12:01 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Модератори
Однозначно релігія і патріотизм слід розмежовувати.Релігія - особлива сфера людського життя, яка повинна існувати окремо від всього іншого. Прикро, що станнім часом релігія стала засобом спекулбвання деяких політиків, а сама церква пертворилася в свого боку "бізнес".

unkДата: П`ятниця, 20/06/2008, 16:01 | Повідомлення # 5
Admin
так-те,що останнім часом твориться з церквою-жах...як на мене вона втратила своє первинне призначення і тепер як і у середньовіччі служить не Богу і людям а багатим дядькам+навіть сама цього не приховуючи активно втручається у громадське і політичне життя,бізнес...видно Апокаліпсис близько...

Лідер МГО УНК

AlexMentzerДата: П`ятниця, 20/06/2008, 20:48 | Повідомлення # 6
Рядовий
Quote (unk)
...видно Апокаліпсис близько...

Я не віруючий і в подібні речі не вірю.... але те, що зараз відбуваєть в світі, показує, що принаймні моральний "кінець світу" вже не за горами.... У першу чергу, мабудь, це спричинила американська "культура"(на яких мультиках росте наше нове покоління? які кінострічки ви диветесь? ЯКИМ ЦІННОСТЯМ ВОНИ НАС НАВЧАЮТЬ?)

Жах, нема слів... Щось треба робити, аби не було запізно....

Мабудь, як я не проти релігій, лише сильна церква змогла б РАНІШЕ вирішити цю проблему.... Наразі інші часи, треба шукати нових рішень. Але тим, кому це під силу - це не вигідно!

На палю осередки життя!

БогемаДата: Вівторок, 16/09/2008, 20:54 | Повідомлення # 7
Лейтенант
ого, як ви ту тему розвинули. Не розумію хто такий "мудрий" приплів до патріотизму релігію?це різні течії, можливо в чомусь паралелі, але не варто їх схрещувати. Церква- церквою, патріотизм- патріотизмом. на мою думку, не варто так заглиблюватись у цю тему, тому що на рахунок релігії то це вибір окремо кожного, хай Аллаху чи Будді молиться головне щоб не агітував людей до своєї віри і жив як українець несучи в серці Україну, а до народу- українське слово!

unkДата: Вівторок, 16/09/2008, 22:39 | Повідомлення # 8
Admin
правильно кажеш,але християн має бути десь 70% хоча я й не релігійний дуже

Лідер МГО УНК

БогемаДата: Середа, 17/09/2008, 02:01 | Повідомлення # 9
Лейтенант
ха!

Національне спілкування » ОСOБИСТЕ » Релігія і духовність » Патріотизм поза релігій (Я маю право НЕ вірити!)
Сторінка 1 з1
Пошук: